17 Eylül 2016 Cumartesi

Hangi Elektronik Sigarayı kullanmalı?

Hangi Elektronik Sigarayı kullanmalı?


Elektronik sigaraya kullanmaya başlamaya karar verdiğimiz de aklımıza gelen bir diğer soru ise hangisini kullanmak. Hali ile bu durumda hangi elektronik sigarayı kullanma konusu önemli olmaya başlıyor. Peki hangi elektronik sigara daha iyi, yada daha kaliteli gibi bir çok soru var. Üstelik konu hakkında ciddi bir destek alabileceğiniz bir birim de söz konusu değil.

  























Elbette ki her firma elindeki ürünü övecek bu kaliteli bu güzeldir diyecek ama asıl soruları sormak lazım. Nedir bu asıl sorular hemen onlardan bahsedelim.

Normal olarak sigara içmek size belli bir maliyeti harcatır. Bu da aslında küçümsenecek bir rakam değildir. Çünkü sigarayı her zaman içersiniz. Bu da sizin sürekli sigaraya para harcamanız demektir. 


  • Nasıl bir boyutta olmasını istersiniz?
  • Günde kaç paket yada kaç tane sigara içiyorsunuz?
  • Çalışma ortamınız neresidir?
  • Görüntüsü mü yoksa işlevimi?
  • Ve ne kadarlık bir bütçe ayırdınız?

Boyut ile kastımız aslında şudur, normal sigara kadar olan elektronik sigara var iken 30-40 cm ye kadar uzayanları bile piyasa da mevcut. Yani normal bir sigara kalınlığında ki elektronik sigara ile 5-10 cm genişliğindeki bir elektronik sigaranın elbette ki bazı farkları olacaktır. Kısaca açıklamak gerekirse eğer elektronik sigaranız kibar olsun ama işlevi ikini planda kalsın derseniz normal sigara boyutu kadar olanları tavsiye ederiz. Yok ben içime çektiğimde normal sigara hazzı almak istiyorum derseniz hali ile biraz daha kaba bir ürün tavsiye ederiz.

Çok fazla sigara içiyorsanız size profesyonel bir cihaz tavsiye ederiz. Sebebi ise size daha yoğun haz vermesidir. Yani elektronik sigaralar da kendi içinde kısımlara ayrıldığını düşünecek olursak, bazen pahalı bir ürün size daha yararlı olabiliyor. Diğer bir değişle eğer yoğun sigara içmiyorsanız basit ve ucuz bir elektronik sigara da işinizi görecektir. Sigara içmenize oranla bir elektronik sigara almanız çok önemlidir.

Elektronik sigarayı nerede kullanmayı planlıyorsunuz. Çünkü elektronik sigarayı kullanma ortamına göre de farklılık arz edebilir. Örneğin evde kullanacaksanız büyük yani kaba bir ürün de alsanız size sıkıntı olmaz. Ancak ofis ortamında kaba bir ürünü tercih etmeyebilirsiniz. Yani sigara içtiğiniz ortam da önemli bir elektronik sigara tercih sebebidir.


 En uygun sigaranın günümüzde 7-8 TL olduğunu düşünürsek aylık size maliyeti en az 200 – 250TL dir. Kısaca en ucuz sigara içen bir kişi günde bir paket içse bile ortaya yine de ciddi bir rakam çıkar. Kaldı ki sigara içen kişiler günde bir paketten daha fazla içtiğini ve daha pahalı sigara olduğunu düşünürsek ortaya muazzam rakamlar çıkmaktadır.  İşte elektronik sigara bu aşamada devreye girerek size ciddi anlamda ekonomik imkan sağlar. 



Yukarıda ki 3 maddeyi kapsayan asıl soru belki de budur. Hani bir örnek vardır, öküzüm büyük olsun ama çite gitmesin deriz ya, e sigarının görüntüsü bizim için önemli bizim için önemli ama çok işime yaramasa da olur diyorsanız o zaman şartlar değişir. Gerçi elektroniksigaraal.com bu şekilde bir düşüncenize çok mantıklı bir açıklama getirmektedir. Çünkü bu işi yani elektronik sigara satan sağlam bir firma size kalitesiz yani işinize yaramayacak bir ürün satmaz.

Gerçi biz ne kadar özellik ve kapasitede bahsetsek bile elektronik sigara alırken en önemli husus bize göre ayırdığınız bütçedir. Yani ne kadarlık bir e-sigara almayı planlıyorsunuz. Bu da önemlidir. Çünkü size belki pahalı bir elektronik sigara işinize yarasa da belki de siz uygun fiyatlı bir e sigara istiyorsunuzdur.


Bütçeniz her ne olursa olsun mesele eğer sigarayı bırakmaksa gerisi teferruattır.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder