6 Eylül 2016 Salı

Elektronik Sigara Zararlı mı ?

Elektronik Sigara Zararlı mı ?


Günümüz teknolojisinde özellikle sigaranın zararları göz önüne gelmiştir. Yani bilim ilerledikçe aslında sigaranın ne kadar zararlı olduğu ortaya çıkmaktadır. Bilim insanları binlerce zehirden bahsetmektedir. Aslında bu bilgileri bilmeyen yoktur. Ama asıl sorun şudur, bu kadar zararı var neden halen içmeye devam ediyoruz?

 

 

Gelelim sorumuza elektronik sigara zararlı mı ?

Evet elektronik sigaranın da zararı olabilir nihayetinde içerisinde göstermelik de olsa nikotin mevcut. Ama hep savunduğumuz tez olarak elektronik sigaranın zararları sigara ile kıyaslandığında yok denecek kadar azdır. Yani bir tarafta sigaranın binlerce zararı var iken bir tarafta elektronik sigaranın birkaç tane zararı olması. Yani asıl sormamız gereken soru bizce budur.


Elektronik sigaranın ile sigaranın kıyaslanması;
  • Normal sigaranın zararına göre çok daha azdır zararı,
  • Normal sigaraya göre etrafımızdaki insanlara özellikle çocuklarımıza zarar vermez,
  • Her ortamda güvenle ve rahatlıkla içebilirsiniz, sigara gibi etrafımızı rahatsız etmez,
  • Kapalı alanlarda içilmesine yasal olarak da herhangi bir sakıncası yoktur,
  • Normal sigaraya göre çok daha ekonomiktir.
  • Kötü koku yaymaz normal sigara gibi,

Yukarıdaki gibi bir çok fark daha yazılabilir ama özet olarak elektronik sigara normal sigaraya göre çok daha az zarar vermektedir. Size ve sevdiklerinize zarar vermez.

Peki, neden devlet yasaklandı?


Aslında gelişmiş ülkelerin bir çoğunda serbest olduğunu herkes biliyor. Örnek bir film izliyorsunuz bir anda elektronik sigara ile avukat mahkeme salonunda duruyor, yada bir ofis ortamında elektronik sigara içiyor. Yani özetlemek gerekirse ülkemizde konu hakkında çok detaylı bir araştırma söz konusu değildir. Peki neden yasak o aman diyeceksiniz. Evet cevabı çok basit kanserojen madde içerdiği söylenmektedir. Ve muhtemelen de doğrudur. Ama unutmamak gerekiyor kielektronik sigaranın muadili normal sigara sütten çıkmış ak kaşık sayılmaz. Hatta sigara ile elektronik sigarayı kıyaslandığımız da sütten çıkmış ak kaşık bize göre elektronik sigara sayılabilir.

Ayrıca diğer bir iddia ise elektronik sigara bağımlılık yapacağı söylenmektedir. Peki bir düşünün ya benim çocuk elektronik sigaraya başladı yada bizim arkadaş elektronik sigaraya başlamış diye duymazsınız daha doğrusu duysanız bile zaten o kişi sigara içiyordur sonrasında elektronik sigaraya başlamıştır. Kısaca özetlemek gerekirse sigara içmeyen bir kişi elektronik sigaraya başlamaz. Bu durumda elektronik sigara bağımlılık yapsa bile sigaranın yerini aldığı için bizce çok güzel bir şeydir.

Özetlemek gerekirse elektronik sigara zararlımı sorusuna cevap olarak evet zararlıdır. Ancak sigara ile kıyasladığımızda çok masumane kalacaktır. Sizde eğer sigara içiyorsanız ve eğer sigarayı bırakmak istiyorsanız size elektronik sigarayı şiddetle tavsiye ederiz. Çünkü elektronik sigara ile sigarayı bırakma şansınız çok daha fazladır.

Unutmayın elektronik sigarayı kullanan insanların yarısı sigarayı bırakmayı başarmaktadır. Çünkü elektronik sigaranın bağımlılığı sigaraya oranla çok daha azdır.
elektroniksigaraal.com size sigarayı bıraktığınız sağlıklı günler diler.

Saygılarımızla. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder