13 Eylül 2016 Salı

Elektronik Sigara Nasıl Kullanılır?

Elektronik Sigara Nasıl Kullanılır?


Daha önceki yazılarımızda elektronik sigaranın nasıl bir yapısı olduğunu anlatmıştık. Buna istinaden elektronik sigaranın nasıl kullanıldığını anlatmak istiyoruz.
Bir çok elektronik sigara satan firma size elektronik sigaranın hiçbir zararı olmadığını iddia etse de bu doğru değildir. Doğru cevap elektronik sigaranın zararları normal sigaraya göre çok daha azdır. Bu sebeple elektronik sigarayı da kullanırken dikkat edilmesi gerekir.



Genel olarak elektronik sigaraların yapısı aynıdır. Yani atomizer , likit tankı ve pili. Bu da demek oluyor ki elektronik sigaranın önce pili doldurmanız gerekiyor yani şarjı olmak zorunda. Sonrasında likit tankına likit koymanız gerekiyor. Sırayla bu bölümleri anlatmaya çalışalım.




Likitin konması;

Likit tankı elektronik sigaradan ayrılabilir yada bağımsız da olabilir. Likit tankına yapmanız gereken daha önce kullandığınız likit bittiyse aksi halde tatları karışabilir. Yani örnek bir elmalı likit içerken sonrasında likit tankına tütün likiti koyarsanız istediğiniz yada beklediğiniz hazzı alamayabilirsiniz. Bunun için önce tankı temizlemenizi tavsiye ederiz. Aldığınız elektronik sigara ile birlikte temizleme çubuğu yada bezi olabilir. Temizlik yaptıktan sonra likiti tanka koymamız yeterli olacaktır. Muhtemelen tankının tıpası yada vidası vardır. Bu şekilde iyice kapatmakta fayda var.


Pilin şarj olması;

Normalde bir telefonumuzu yada herhangi bir cihazımızı nasıl şarj ediyorsak o şekilde şarj edeceğiz. Buna ek olarak pilin dolduğunu belirten ışıklar vardır muhtemelen bataryanın üstünde. Yani dolduğunda sizi uyaran bir mekanizma olması sizin açınızdan önemlidir. Aksi halde ne zaman şarj oldu göremeyebilirsiniz. Ek olarak elektronik sigaraların diğer bir güzel yanı şarjı genelde her türlü cihazda şarj olabilmeleri. Yani bilgisayarınızda, power bankınızda, arabanızda yani usb destekleyen her cihaz elektronik sigarayı şarj eder.

Elektronik sigarayı, ağzınıza aldığınızda yani içinize çektiğiniz de hemen buhar vermeyebilir. Bunun için genelde ilk kullanımda iyi çekmemiz gerekebilir. Ve şarjının ve likitin olduğuna emin olmalısınız. Zira bir çok müşterimizden bu konuda şikayetler almaktayız. Örnek kutusunda açıp direk ağzına alıp içine çektiğinde bu ürün çalışmıyor diyen müşterilerimiz olmuştur. Bunun için önce bataryanın dolu olduğuna ve likit tankında likit olduğuna emin olmamız gerekmektedir. Sonrasında ise bazen hemen çalışmayabilir yani biraz derin çekmeniz gerekebilir. Çünkü ilk kullanımda kanallar boştur.


Unutmayın elektronik sigarada evinizdeki diğer elektronik eşyalar gibidir. Ve elektronik sigara sizi sigaradan daha da uzaklaştırır ancak asıl olay iradenizdedir. Elektronik sigara sadece bir araçtır.  Elektroniksigaraal.com size sağlıklı ve sigarasız günler diler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder